İletişim Ofisi

Sağlık PR Ajansı Nasıl Seçilir?

Sağlık sektöründe uzman PR ajansı seçimi ile ilgili aklınıza takılanları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Sağlık sektöründe uzman PR ajansı nasıl seçilir?

Sağlık alanında PR ajansı seçerken kriterlerimiz neler olmalı sorusuna cevap vermeye çalışacağız bu yazımızda.

Sağlık (Medikal) PR ajansları çok çeşitli sağlık kuruluşlarının iletişim ve pazarlama ihtiyaçlarına yanıt verirler. Bunlar arasında ilaç firmaları, hastaneler, bakım evleri, dernek ve vakıflar, uzman hekimler, implant üreticileri, tıbbi görüntüleme cihazları üreticileri gibi bir çok alt sağlık kuruluşu yer almaktadır.

Sağlık iletişimi kamuoyunda farkındalık oluşturma ve algı yönetimi esaslarına dayanmaktadır. Bu noktada PR devreye girer ve sağlık konusunda üretilen bilginin ilgili hedef kitlelere aktarılmasını sağlar. Bu yeni hizmet ve ürünlerin tanıtımı olabileceği gibi, kurumun algısını yönetmek veya akılda kalıcılığı sağlamak için haber yansımalarını artırmak da olabilir. Bu nedenle sağlık PR ajansınızla çalışmaya başlamadan önce beklentilerinizi netleştirmeniz faydalı olur. Bir hastalık hakkında farkındalık yaratmak mı istiyorsunuz? ürününüzün üstünlüklerini anlatmak mı yoksa kurumunuzun alanında ilk akla gelen firma olmasını mı hedefliyorsunuz?

Uygulama adımları:Sağlık PR ajansınızın üstlenebileceği sorumluluklardan bazıları:

1. Kamuoyu ile iletişiminizi yönetirler. Hangi mesaj, hangi kanaldan, ne zaman verilmeli?
2. Kurumla ilgili olumlu algıyı pekiştirecek özel etkinlikler organize ederler.
3. Gerekirse genel ve spesifik pazarlama planını hazırlarlar.

PR’ı farkındalık yaratmak için kullanın: PR, reklamdan farklı olarak işinize dikkat çeker ve işinizle ilgili olumlu haberlerin yayınlanmasına odaklanır.

Medya ilişkilerinizi PR ajanslarıyla yönetin:  PR uzmanının en önemli yetkinliklerinden birisi basın bülteninizi hazırlaması ve onu doğru kişilere iletmesidir. PR’cılar haber servis ederken insanların ilgisini çekecek doğru açıyı yakalar ve medyaya bu bakış açısıyla hazırladıkları haberi gönderirler.

PR’ı kullanarak etkinlikler organize edin: PR genellikle sizinle ilgili bilgi almak isteyen tüketicilerin ilk kontağıdır. Sağlık hizmetleri tüketiminde pozitif algı, güven ve itibar çok önemlidir. Bunu elde etmenin yöntemlerinden biri de PR ajansınız kanalıyla özel etkinlikler düzenlemektir. Örneğin, hastaneler çeşitli yürüyüş ve koşulara sponsor olurlar. Sağlıklı beslenme gibi popüler konularda ücretsiz seminerler düzenlerler. Halkı bilgilendirme amaçlı sağlık fuarları, okullarda taramalar, paneller organize ederler. Özel gün etkinlikleri, AVM etkinlikleri gibi aktiviteleri planlar ve gerçekleştirirler.

Taktikler ve ipuçları:

  • Eğer hala ayırmadıysanız sağlık PR’ı için bir bütçe oluşturun
  • Sağlık alanında faaliyet gösteren PR ajanslarının bazıları iç iletişim çalışmalarınızı da üstlenirler. Örneğin, şirket içi özel gün kutlamaları, farkındalık çalışmaları ya da çalışanlar için hazırlanan haber bültenlerinizi de görsel ve içerik olarak hazırlayabilirler. Böyle bir ihtiyacınız varsa, bu hizmeti sunabilecek PR ajanslarını tercih edebilirsiniz.
  • Dijital PR hizmeti sunan sağlık PR ajansları, iletişim çalışmalarınızın dijital ortamda da nasıl koordine edilmesi gerektiğini planlar ve sosyal medya kanallarınız aracılığıyla maksimum etkiyi oluşturmanızı sağlarlar. Ajansın dijital PR hizmeti alanındaki yetkinliğini sorgulayın.

Bize Ulaşın